Zásady osobní, provozní hygieny – správná praxe v potravinářských provozech

Víte, jak bezpečně postupovat při přípravě pokrmů?
Máte a uplatňujete v praxi znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví?
Znáte požadavky osobní a provozní hygieny, zásady správné výrobní a hygienické praxe, druhy kontaminace a činitele, kteří mohou způsobit onemocnění?
- výklad, demonstrativní výklad
- praktické příklady

Seminář formou výkladu (přednášek) a praktických příkladů.
Souhrn hygienických požadavků pro stravovací provozy s přihlédnutím ke COVID-19.

Lektoři

Ing. Lucie Janotová Ph.D.

Ing. Lucie Janotová Ph.D.

Detail lektora

Termín

25. 10. 2021; 9:00–13:00

Místo konání

SMOSK (K Centrum), Senovážné náměstí 23, 110 00 PRAHA 1 - Nové Město

Počet výukohodin

4

+

2 090 Kč

2 529 Kč s DPH


Potřebuji poradit
Cenové varianty

Program

• bezpečnost potravin (základní pojmy, platná legislativa a požadavky),
• smysl správné hygieny, obecné zásady bezpečné manipulace s potravinami a pokrmy,
• požadavky na pracovníky pracující ve stravovacích provozech (zdravotní stav, znalosti a školení, osobní hygiena),
• nebezpečí z potravin (biologická, fyzikální a chemická; jaké potraviny jsou rizikové),
• onemocnění z potravin a jak jim předcházet (prevence kontaminace potravin mikroorganismy, cizími předměty, chemikáliemi; podmínky rozmnožování mikroorganismů),
• správná výrobní praxe (zásady bezpečné manipulace při přípravě pokrmů – příjem, skladování, příprava, výdej; teplotní řetězec; alergeny; akrylamid),
• správná hygienická praxe (sanitace, zásady ochrany provozu proti škůdcům, odpady),
• konkrétní příklady nedostatků z praxe.

Odpovědi na dotazy.

Určeno

Seminář je určen všem, kteří se chtějí o požadavcích hygienického minima dozvědět více, ale i těm, kteří si chtějí danou problematiku osvěžit nebo zopakovat.
Seminář je určen pro provozovatele i pracovníky stravovacích provozů (nebude řešena specifická problematika výrobců a prodejců potravin).

Přínos/cíl

Cílem semináře je shrnout podstatné znalosti v oblasti hygieny a připomenout či doplnit, co vše by měli pracovníci vědět a dodržovat, přičemž bude kladen důraz na příklady z praxe.

Budou vysvětleny či připomenuty požadavky na pracovníky pracující v potravinářství, zásady hygieny, zásady správné výrobní a hygienické praxe při manipulaci s potravinami, základní informace o činitelích, kteří mohou způsobit onemocnění z potravin a o tom jak onemocněním předcházet.

Získané informace mohou posloužit jako podklad pro školení pracovníků prováděná vlastními silami.

Poznámka

Samozřejmostí je občerstvení, podkladové materiály a osvědčení o absolvování pro každého účastníka.

Dopravní spojení

Tramvaje č. 3, 5, 6, 9, 14 a 24 do zastávky Jindřišská nebo metro A – Můstek (výstup do středu Václavského náměstí) a Jindřišskou ulicí nebo metro B – Náměstí Republiky (výstup k Masarykovu nádraží) a Dlážděnou ulicí nebo metro C – Hlavní nádraží a přes Vrchlického sady a Jeruzalémskou ulicí.

Termíny

25. 10. 2021
Praha
25. 10. 2021
Online

Cenové varianty

2104880

2 090 Kč

cena bez s DPH

2 529 Kč

cena s DPH

210488A

cena pro 2 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu

3 971 Kč

cena bez s DPH

4 805 Kč

cena s DPH

210488B

cena pro 3 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu

5 643 Kč

cena bez s DPH

6 828 Kč

cena s DPH

210488C

cena pro 4 účastníky z jedné společnosti na jednom kurzu

7 106 Kč

cena bez s DPH

8 598 Kč

cena s DPH

Nejčastější dotazy

Jak získat automatickou slevu?

Zaregistrujte se do našeho klientského konta a my vám každých 14 dní zašleme nabídku zlevněných kurzů. Slevy dosahují až 40 % z původní ceny kurzu bez DPH. Seznam všech slev naleznete v tomto odkazu.

Jakým způsobem lze provést objednávku?

Pro rychlejší komunikaci preferujeme:
E-shop: Přednostně přijímáme objednávky provedené prostřednictvím formuláře v našem webovém obchodu.

Další způsoby objednání:
Tištěná přihláška: Je možné zaslat poštou, případně předat osobně v kanceláři VOX před začátkem semináře (podrobnosti zde).
E-mailem: na adresu prihlaska@vox-kurzy.cz (nutné náležitosti naleznete zde).


Jaké oddělení mám kontaktovat?

+420 226 539 670 | vox@vox-kurzy.cz
Pro obecné informace o kurzech

+420 226 539 691 | prihlaska@vox-kurzy.cz
Pro registrace, změny objednávek a fakturace.

+420 226 539 672 | realizace@vox-kurzy.cz
Ohledně realizace distančních i prezenčních kurzů

+420 226 539 679 | produkty-hard@vox-kurzy.cz
Informace o obsahu hard skills kurzů.

+420 226 539 689 | produkty-soft@vox-kurzy.cz
Informace o obsahu kurzů měkkých dovedností.

Jak objednat zakázkové školení?

Podrobné informace a objednávky vyřizuje naše manažerka pro zakázkové vzdělávání Romana Aulická – zakazky@vox-kurzy.cz

V čem se liší zakázkový kurz od otevřeného školení?

Otevřené kurzy mají pevně stanovený čas, místo konání a obsah školení. K dispozici jsou v e-shopu a účastnit se jich může kdokoliv.

V případě zakázkových kurzů si klient stanoví čas, místo, obsah školení, vybere si lektora a zvolí si rozsah školení. Vše s asistencí našich odborníků pro firemní vzdělávání, kteří pomáhají nastavit efektivní školící plán (vhodné pro větší skupiny a objednávky tvořené na míru).

Spolupracujeme

Konkurzní noviny Nicom International Education Society Incomaker Kooperativa Apogeo