Zásady osobní, provozní hygieny – správná praxe v potravinářských provozech
Víte, jak bezpečně postupovat při přípravě pokrmů?
Máte a uplatňujete v praxi znalosti nutné k ochraně veřejného zdraví?
Znáte požadavky osobní a provozní hygieny, zásady správné výrobní a hygienické praxe, druhy kontaminace a činitele, kteří mohou způsobit onemocnění?
– výklad, demonstrativní výklad
– praktické příklady
Seminář formou výkladu (přednášek) a praktických příkladů.
Souhrn hygienických požadavků pro stravovací provozy s přihlédnutím ke COVID-19.
Lektoři

Ing. Lucie Janotová, Ph.D.
Termín
8. 4. 2022; 9:00–13:00
Počet výukohodin
4
Program
• bezpečnost potravin (základní pojmy, platná legislativa a požadavky),
• smysl správné hygieny, obecné zásady bezpečné manipulace s potravinami a pokrmy,
• požadavky na pracovníky pracující ve stravovacích provozech (zdravotní stav, znalosti a školení, osobní hygiena),
• nebezpečí z potravin (biologická, fyzikální a chemická; jaké potraviny jsou rizikové),
• onemocnění z potravin a jak jim předcházet (prevence kontaminace potravin mikroorganismy, cizími předměty, chemikáliemi; podmínky rozmnožování mikroorganismů),
• správná výrobní praxe (zásady bezpečné manipulace při přípravě pokrmů – příjem, skladování, příprava, výdej; teplotní řetězec; alergeny; akrylamid),
• správná hygienická praxe (sanitace, zásady ochrany provozu proti škůdcům, odpady),
• opatření v souvislosti s COVID-19,
• konkrétní příklady nedostatků z praxe.
Odpovědi na dotazy.
Určeno
Seminář je určen všem, kteří se chtějí o požadavcích hygienického minima dozvědět více, ale i těm, kteří si chtějí danou problematiku osvěžit nebo zopakovat.
Seminář je určen pro provozovatele i pracovníky stravovacích provozů (nebude řešena specifická problematika výrobců a prodejců potravin).
Přínos/cíl
Cílem semináře je shrnout podstatné znalosti v oblasti hygieny a připomenout či doplnit, co vše by měli pracovníci vědět a dodržovat, přičemž bude kladen důraz na příklady z praxe.
Budou vysvětleny či připomenuty požadavky na pracovníky pracující v potravinářství, zásady hygieny, zásady správné výrobní a hygienické praxe při manipulaci s potravinami, základní informace o činitelích, kteří mohou způsobit onemocnění z potravin a o tom jak onemocněním předcházet.
Získané informace mohou posloužit jako podklad pro školení pracovníků prováděná vlastními silami.
Poznámka
Samozřejmostí je občerstvení, podkladové materiály a osvědčení o absolvování pro každého účastníka.
Dopravní spojení
Tramvaje č. 3, 5, 6, 9, 14 a 24 do zastávky Jindřišská nebo metro A – Můstek (výstup do středu Václavského náměstí) a Jindřišskou ulicí nebo metro B – Náměstí Republiky (výstup k Masarykovu nádraží) a Dlážděnou ulicí nebo metro C – Hlavní nádraží a přes Vrchlického sady a Jeruzalémskou ulicí.
Termíny
Doporučujeme
2 290 Kč
cena bez DPH
2 290 Kč
cena bez DPH
2 190 Kč
cena bez DPH
2 090 Kč
cena bez DPH
2 190 Kč
cena bez DPH
Nejčastější dotazy
Jak získat automatickou slevu?
Zaregistrujte se do našeho klientského konta a my vám každých 14 dní zašleme nabídku zlevněných kurzů. Slevy dosahují až 40 % z původní ceny kurzu bez DPH. Seznam všech slev naleznete v tomto odkazu.
Jakým způsobem lze provést objednávku?
Pro rychlejší komunikaci preferujeme:
E-shop: Přednostně přijímáme objednávky provedené prostřednictvím formuláře v našem webovém obchodu.
Další způsoby objednání:
Tištěná přihláška: Je možné zaslat poštou, případně předat osobně v kanceláři VOX před začátkem semináře (podrobnosti zde).
E-mailem: na adresu prihlaska@vox-kurzy.cz (nutné náležitosti naleznete zde).
Jaké oddělení mám kontaktovat?
+420 226 539 670 | vox@vox-kurzy.cz
Pro obecné informace o kurzech
+420 226 539 691 | prihlaska@vox-kurzy.cz
Pro registrace, změny objednávek a fakturace.
+420 226 539 672 | realizace@vox-kurzy.cz
Ohledně realizace distančních i prezenčních kurzů
+420 226 539 679 | produkty-hard@vox-kurzy.cz
Informace o obsahu hard skills kurzů.
+420 226 539 689 | produkty-soft@vox-kurzy.cz
Informace o obsahu kurzů měkkých dovedností.
Jak objednat zakázkové školení?
Podrobné informace a objednávky vyřizuje naše manažerka pro zakázkové vzdělávání Romana Aulická – zakazky@vox-kurzy.cz
V čem se liší zakázkový kurz od otevřeného školení?
Otevřené kurzy mají pevně stanovený čas, místo konání a obsah školení. K dispozici jsou v e-shopu a účastnit se jich může kdokoliv.
V případě zakázkových kurzů si klient stanoví čas, místo, obsah školení, vybere si lektora a zvolí si rozsah školení. Vše s asistencí našich odborníků pro firemní vzdělávání, kteří pomáhají nastavit efektivní školící plán (vhodné pro větší skupiny a objednávky tvořené na míru).
Spolupracujeme





