Kontaminující látky v potravinách, alergeny
Podrobnější informace o on-line výuce najdete níže v POZNÁMCE.
GARANCE KONÁNÍ KURZU
Lektoři

Dr. Ing. Leona Petrová
Termín
19. 5. 2022; 9:00–16:00
Místo konání
ON-LINE, u vás doma nebo v kanceláři, u vašeho počítače
Počet výukohodin
6
Program
• nařízení a doporučení komise (ES) ve vztahu ke kontaminujícím látkám (např. Nařízení Komise (ES) č. 1881/2006, v platném znění),
• monitoring cizorodých látek – výsledky monitorování v ČR na základě doporučení Evropské komise,
• hlášení ze systému rychlého varování (RASFF),
• přehled aktuálně diskutovaných kontaminantů (akrylamid, kyselina eruková, mykotoxiny, námelové a pyrrolizidinové alkaloidy, furan, perchlorát, těžké kovy v mořských řasách, atd.), • navrhované limity a monitoring pro kontaminující látky v jednotlivých druzích potravin,
• kontaminace potravin pesticidy,
• příručka k nařízení Komise (EU) 2017/2158, kterým se stanoví zmírňující opatření a porovnávací hodnoty pro snížení přítomnosti akrylamidu v potravinách, která má za cíl poskytnout provozovatelům potravinářských podniků i dozorovým orgánům podrobnější informace k aplikaci tohoto nařízení; další doporučení EU k monitoringu.
Odpovědi na dotazy.
Určeno
Seminář je určen zejména pro pracovníky firem, které se zabývají výrobou potravin, rostlinného nebo živočišného původu, se zaměřením na aktuálně diskutovaná témata a plánované změny v EU legislativě.
Program je vhodný zejména pro:
– manažery kvality,
– pracovníky oddělení kvality a vývojových oddělení,
– technology,
– pracovníky zodpovědné za potravinářskou legislativu,
– pracovníky zodpovědné za HACCP.
Přínos/cíl
Seminář zahrnuje především aktuálně diskutovaná témata v potravinách (přehled hlavních kontaminantů, které jsou diskutovány v EK, DG Sante- Generální ředitelství pro zdraví a bezpečnost potravin).
Seznámíte se s přehledem kontaminantů, kterých se již týká legislativní omezení (maximální limity) nebo jsou limity v návrhu, popř. probíhá monitoring.
Získáte informace o aktuálním stavu EU legislativy ve vztahu ke kontaminujícím látkám, o návrzích nových limitů, o příručkách s pokyny pro výrobce potravin s návrhy o vhodných opatřeních pro řízení rizik. Získáte informace o řízení alergenů, nejčastějších případech kontaminace, přístup státní správy a Ministerstva zemědělství ke značení stop (traces) alergenů.
Získejte informace o stávající legislativě a o kontaminantech, které jsou aktuálně diskutované v Evropské komisi.
Akrylamid, kyselina eruková, mykotoxiny, námelové a tropanové alkaloidy, pyrrolizidinové alkaloidy (v medu, čajích, bylinných nálevech a doplňcích stravy), furan, 3-MCPD, perchlorát, přírodní toxiny, polycyklické aromatické uhlovodíky v smoothies, kadmium jako rizikový faktor a další. Seznamte se s aktuálním stavem legislativy ve vztahu k alergenům, principy řízení alergenů, nejčastějšími problémy s křížovou kontaminací.
Poznámka
Pokud neobdržíme písemné storno, je objednavatel povinen uhradit plnou cenu dle zaslané objednávky/faktury (více v Obchodních podmínkách).
Používáme aplikaci ZOOM, není třeba její instalace.
Přístup do on-line učebny zasíláme spolu s prezentací den před konáním on-line výuky, a to zpravidla mezi 12:30 až 15:30.
Připojit se můžete z počítače i mobilu.
V průběhu můžete získat odpovědi na vaše dotazy.
Do 3 dnů po skončení on-line výuky obdržíte e-mailem odkaz se záznamem s platností na 7 kalendářních dnů.
Po celou dobu konání lze využít naši technickou podporu (tel. 777 741 787), se vším vám pomůžeme.
Pořízení zvukového či obrazového záznamu on-line vysílání není povoleno.
On-line vysílání je realizováno společností 1. VOX a.s.
Termíny
Cenové varianty
Doporučujeme
2 290 Kč
cena bez DPH
2 190 Kč
cena bez DPH
2 090 Kč
cena bez DPH
2 190 Kč
cena bez DPH
2 090 Kč
cena bez DPH
Nejčastější dotazy
Jak získat automatickou slevu?
Zaregistrujte se do našeho klientského konta a my vám každých 14 dní zašleme nabídku zlevněných kurzů. Slevy dosahují až 40 % z původní ceny kurzu bez DPH. Seznam všech slev naleznete v tomto odkazu.
Jakým způsobem lze provést objednávku?
Pro rychlejší komunikaci preferujeme:
E-shop: Přednostně přijímáme objednávky provedené prostřednictvím formuláře v našem webovém obchodu.
Další způsoby objednání:
Tištěná přihláška: Je možné zaslat poštou, případně předat osobně v kanceláři VOX před začátkem semináře (podrobnosti zde).
E-mailem: na adresu prihlaska@vox-kurzy.cz (nutné náležitosti naleznete zde).
Jaké oddělení mám kontaktovat?
+420 226 539 670 | vox@vox-kurzy.cz
Pro obecné informace o kurzech
+420 226 539 691 | prihlaska@vox-kurzy.cz
Pro registrace, změny objednávek a fakturace.
+420 226 539 672 | realizace@vox-kurzy.cz
Ohledně realizace distančních i prezenčních kurzů
+420 226 539 679 | produkty-hard@vox-kurzy.cz
Informace o obsahu hard skills kurzů.
+420 226 539 689 | produkty-soft@vox-kurzy.cz
Informace o obsahu kurzů měkkých dovedností.
Jak objednat zakázkové školení?
Podrobné informace a objednávky vyřizuje naše manažerka pro zakázkové vzdělávání Romana Aulická – zakazky@vox-kurzy.cz
V čem se liší zakázkový kurz od otevřeného školení?
Otevřené kurzy mají pevně stanovený čas, místo konání a obsah školení. K dispozici jsou v e-shopu a účastnit se jich může kdokoliv.
V případě zakázkových kurzů si klient stanoví čas, místo, obsah školení, vybere si lektora a zvolí si rozsah školení. Vše s asistencí našich odborníků pro firemní vzdělávání, kteří pomáhají nastavit efektivní školící plán (vhodné pro větší skupiny a objednávky tvořené na míru).
Spolupracujeme





